22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Chlupaté knedlíky s uzeným masem

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
houska z předešlého dne 4 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v osolené vodě doměkka, nebo ho nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a povaříme jen v trošce osolené vody asi 15 minut.

Chlupaté knedlíky:
Starší housky nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s připravenou houskou. Přidáme vajíčko, osolíme, zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit knedlíky, dobře promícháme a rukou tvarujeme knedlíčky o průměru asi 5 cm. Vkládáme je do osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Podáváme s uzeným masem, zelím, posypané osmaženou cibulkou.

Levnější varianta:
Místo uzeného masa opečeme nakrájenou anglickou slaninu nebo špek.


 


RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...